לוגו

כתבות

דירוג Duns 100 נחשף: אלה הרופאים המומחים הטובים בישראל לשנת 2024

פרופסור צלאל נבחר על ידי מגזין DUNS 100 כאחד מהמומחים הרפואיים המובילים בישראל לשנת 2024. דירוג DUNS 100, שמופק מדי שנה על ידי חברת דן אנד ברדסטריט (Dun & Bradstreet), מדרג את החברות הבולטות בישראל בהתבסס על מדדים כמו הכנסות, מספר עובדים, אחוזי צמיחה, ומוניטין בשוק. הדירוג מכסה תחומים שונים כמו תעשייה, הייטק, פיננסים, נדל"ן, ומשרדי עורכי דין, ונחשב לכלי חשוב להערכת הצלחה ואמינות בשוק הישראלי, המשמש את המגזר העסקי לבחינת חברות ושותפים פוטנציאליים.

פורבס: הרופאים הטובים בישראל לשנת 2024

פרופסור ירון צלאל זכה להיכלל ברשימת הרופאים הטובים ביותר לשנת 2024 על פי מגזין "פורבס" (Forbes). פורבס, מגזין אמריקאי ידוע ואחת מהפלטפורמות המובילות בעולם בתחומי הכלכלה, העסקים, והפיננסים, מפרסם תכנים מגוונים בנושאים כמו ניהול, השקעות, טכנולוגיה, מדע, חוק, ומדיניות ציבורית. אחד המאפיינים המוכרים ביותר של פורבס הוא הדירוגים השנתיים שלו, הכוללים רשימות של האנשים העשירים ביותר בעולם, המיליארדרים הצעירים ביותר, הסלבריטאים המרוויחים ביותר, ועוד. ההכרה של פרופסור צלאל על ידי מגזין פורבס היא עדות להצטיינותו בתחום הרפואה ולמעמדו הבולט בקרב רופאים מומחים.

בהריון? כדאי לך לבצע שקיפות וסקירת מערכות מוקדמת באותה הבדיקה

שקיפות עורפית וסקירת מערכות מוקדמת הן שתי בדיקות אולטרסאונד המאפשרות להעריך את הסיכוי ללדת עובר עם תסמונות גנטיות שונות. אולם, רבות מהנשים שעתידות לבצע את הבדיקות אינן מודעות ליתרון שבשילובן.

סקירת מערכות שלישית: מקומה באבחון הטרום-לידתי

בשנים האחרונות, נכנסה לשימוש סקירה שלישית, הנעשית בשבוע 30-32 ומאפשרת זיהוי מומים במוח העובר ובמערכות חיוניות נוספות, שלא ניתן היה לזהות בסקירות הקודמות

דירוג Duns 100 נחשף: אלה הרופאים המומחים הטובים בישראל לשנת 2022

Duns100, חברת הדירוג המובילה במשק הישראלי מבית דן אנד ברדסטריט, חושפת מיהם הרופאות והרופאים המובילים בתחומם. הרשימה מונה 378 רופאים ורופאות מכל רחבי הארץ ומדרגת את הכירורגים, הקרדיולוגים, רופאי העיניים, רופאי השיניים הטובים בישראל. לראשונה מדורגים גם רופאים מתחום הגניקולוגיה והפריון. הרופאים המובילים בישראל - הרשימה המלאה

על חיסונים נגד קורונה לנשים בהריון

בהמשך לפוסט שכתבתי לפני מספר ימים על החיסון לקורונה בהריון - ישנן התפתחויות.

הסיבוכים והתמותה מהנגיף גבוהים יותר בנשים הרות

פרופ' ירון צלאל על ההשפעות הקשות והמדאיגות של נגיף קורונה על נשים בהיריון: "נשים רבות חוששות מהחיסון ומתייעצות, אך רובן כן מחליטות להתחסן"

כ־1,000 ירושלמיות באירוע "נשי בריא" של שערי צדק

ביום שלישי, 6.6, נערך בתיאטרון ירושלים האירוע השנתי של שערי צדק לנשות העיר - "נשי בריא", במהלכו נערכו הרצאות מרתקות על אורח חיים בריא, לידה נוסח 2017, דימויי גוף ומודעות עצמית.

עיתוי בדיקת NIPT בהריון - לפני או אחרי סקירת מערכות?

החברות המסחריות מציעות את הבדיקה החל משבוע 10 אבל תיאור המקרה הבא ממחיש כיצד יכולה אישה לשלם סכום נכבד עבורה, לקבל ביטחון שגוי על תקינות ההריון ובסופו של דבר לעבור בדיקה פולשנית או הפסקת הריון

פגישה ראשונה אצל גינקולוג: כל מה שצריך לדעת לפני

מתי לקבוע את התור הראשון, איך להתכונן ומה הולך לקרות בבדיקה ? אלה רק חלק מהשאלות שעולות בקרב מי שעומדת לפגוש גינקולוג בפעם הראשונה. כדי שתגיעו למרפאה מוכנות ורגועות, הנה כל מה שאתן צריכות לדעת לפני התור הראשון שלכן במרפאה הגינקולוגית

בדיקת NIPT: לבדוק את הדנ”א של העובר דרך דם האם

תחום האבחון הטרום לידתי השתנה לבלי הכר בשנים האחרונות, עם התפתחות חקר הגנטיקה. כדי להבין כיצד התפתחויות אלה משפיעות כיום כמעט על כל אישה בהיריון, נפגשנו עם ד”ר רחל מייקלסון, אחראית תחום אבחון טרום לידתי גנטי במכון לגנטיקה רפואית שבמרכז הרפואי שערי צדק.

כל מה שרצית לדעת על בדיקות היריון

מה ההבדל בין סקירת מערכות מוקדמת למאוחרת, מה זה שקיפות עורפית ומה זו בדיקה לא פולשנית, מתי צריך לעשות את כל הבדיקות הללו ומה מטרתן ואיך יודעים מה צריך ומה לא? הזמנו את המומחים לאולפן ynet כדי לבדוק מה קורה היום בתחום וגם שאלנו אותם מי אנשי המפתח שהשפיעו על עולמם וגרמו להם להגשים את חלומותיהם.

למה אסור לחפש בגוגל מידע על מחלות - וכמה אנשים באמת צריכים להיות בבית חולים

ד"ר בני מוזס: "איכות גבוהה של מנתח זו לא תורשה ולא מתת אל, אלא פונקציה של כמות הניתוחים שהוא עושה — ויש בלי סוף מחקרים שמוכיחים שצריך להגיע לנפח מסוים של ניתוחים בשנה כדי להגיע למיומנות גבוהה ולשמר אותה"

Ovarian stimulation and risk of breast cancer in Swedish women

To investigate whether ovarian stimulation for treating infertility is associated with the risk of breast cancer.

כיצד מזהים את ימי הביוץ והפוריות

ביוץ הוא השלב בו הביצית יוצאת מהשחלה, מתמקמת בחצוצרה ומוכנה להפריה. הסיכויים להיכנס להריון בימים הללו הוא הגבוהה ביותר. אז כיצד תזהו את ימי הביוץ והפוריות שלכן? ד"ר משה רויבורט מומחה לפריון מסביר.

שקיפות ערפית מעובה - יתרונה של הסקירה המוקדמת -

כאשר מתגלה שקיפות ערפית מעובה בעובר - האם שולחים האשה לבדיקה פולשנית (סיסי שלייה או דקור מי שפיר), לבדיקת דם (NIPT) או שמא לסקירת מערכות מאד מוקדמת. בדיקת השקיפות הערפית הינה אחת הבדיקות החשובות הבודקות בשלב מוקדם להריון את תקינות העובר. בבדיקה זו נבדק הנוזל הנמצא בעורפו של העובר, כאשר שקיפות ערפית מעובה (מעל 3.4 מ"מ - אחוזון 99) מעלה הסיכון לבעיות כרומוזומליות שונות (כגון תסמונת דאון), בעיות גנטיות, מומי לב ועוד.

אלה ההרגלים שעלולים לגרום לכם לפגיעה בפוריות

השמנה, חשיפה מוגזמת לקרינה, יותר מדי קפה ועוד. ד"ר משה רויבורט ממכבי שירותי בריאות מציג את כל ההרגלים שפוגעים בפוריות ואת הפעולות שימנעו את זה. צפו

כל מה שרצית לדעת על בדיקות היריון

מה ההבדל בין סקירת מערכות מוקדמת למאוחרת, מה זה שקיפות עורפית ומה זו בדיקה לא פולשנית, מתי צריך לעשות את כל הבדיקות הללו ומה מטרתן ואיך יודעים מה צריך ומה לא?

אולטרה-סאונד בהיריון

מכשיר האולטרה-סאונד בעל חשיבות גבוהה מאוד במעקב הצמוד אחר תקינות ההיריון. האולטרה-סאונד מאפשר לזהות את עצם קיומו של ההיריון, מיקומו (תוך או חוץ רחמי), מועד תחילת ההיריון ובכמה עוברים מדובר. בהמשך מאפשר האולטרה-סאונד לזהות מומים או בעיות בעובר. בכתבה שלפניכם תוכלו לקבל מידע על בדיקות האולטרה-סאונד ועל בעלי התפקידים השונים, שמבצעים בדיקות בעזרת אולטרה-סאונד במהלך ההיריון.

בדיקות הריון: מי שפיר - וייעוץ גנטי

קיימות מס' בדיקות שנועדו לבדוק את תקינות מצב העובר במהלך ההריון: בדיקת סיסי שלייה, דיקור מי שפיר ובדיקת דם NIPT. מהם היתרונות והחסרונות של כל בדיקה? מי השפיר (Amniotic fluid) הם נוזל צלול מעט צהבהב, המקיף את העובר במהלך ההריון ונמצא בתוך השק האמניוטי. המים מקיפים את העובר, הנע בתוכם - ומאפשרים לעובר לנוע בתוכם ולעזור להתפתחות השלד, השריר ומערכת הנשימה.

שקיפות עורפית מעובה בהריון

שקיפות עורפית מעובה עלולה להצביע על מומים בעובר ומחייבת ייעוץ גנטי ובדיקות נוספות. הדעות חלוקות: האם לבצע בדיקת קריוטיפ או להקדים סקירת מערכות מורחבת? במהלך ההריון, נדרשת האישה לעבור מספר בדיקות לאיתור מומים גנטיים או מומים הקשורים בהתפתחות לא תקינה של העובר. אחת הבדיקות הראשונות, המבוצעות במהלך ההריון, היא בדיקת השקיפות העורפית.

שקיפות עורפית אינה תקינה - מה עושים?

אם קיבלת את תוצאות השקיפות העורפית והן אינן תקינות, ראשית הירגעי - לא הכל שחור. יש עוד מה לבדוק לפני שמגיעים להחלטות ומסקנות. פרופסור ירון צלאל מסביר.

השמוש בתלת מימד בטיפולי פריון

זהו מאמר יפה של מחברים מהונג-קונג אודות שימוש באולטראסאונד תלת-מימד בתחומי הגינקולוגיה השונים ובעיקר בנשים העוברות טיפולי פריון. המחברים כותבים על ניסיונם בהדגמת האנדומטריום (חלל הרחם), נפח האנדומטריום וזרימת הדם בו. התחום בחשוב ביותר שבו נעזרים בתלת מימד בגינקולוגיה הוא הדגמת מבנה הרחם ובעיקר מומי הרחם השונים. כ"כ ניתנת במאמר הדגמת פוליפים בחלל הרחם, שרירנים (מיומות), אדנומיוזיס (כחלק ממחלת האנדומטריוזיס) והדגמת התדבקויות תוך רחמיות.

בדיקות אולטרה-סאונד גינקולוגיות

מכשיר האולטרה-סאונד נמצא בשימוש נרחב בענף הגינקולוגיה. הוא משמש רבות לצורך אבחון ומעקב אחר היריון, אך לא רק. יש לו תפקיד מרכזי באיתור בעיות גינקולוגיות שונות. בכתבה שלפניכם תוכלו לקבל מידע אודות מכשיר האולטרה-סאונד עצמו, סוגים של מכשירים וסוגי הבדיקות השונות שבהן משתמשים בו.

שלפוחית שתן מוגדלת בעובר

מטרת המאמר: לבדוק הרגישות והסגוליות של אולטרה-סאונד (א"ס) בשליש הראשון לאבחון מומים עובריים ולבחון כורמים אפשריים שיכולים להשפיע על איכות הבדיקה.

מאמר: טעות בסקירת מערכות בהריון עלולה להתרחש גם אצל הרופאים הטובים ביותר

המקרה בו נולד תינוק ללא כף יד, למרות שבוצעו שתי בדיקות מקדימות במהלך ההיריון אשר הראו כי העובר בריא, הוא מצער אך עלול להתרחש במצבים נדירים

מאמר: דיקור מי שפיר

ישנן מספר שיטות לקבל מידע אודות העובר: סיסי שיליה, דיקור מי שפיר ו- NIPT. לכל אחת מהשיטות הללו יתרונות וחסרונות. בכתבה שלפניכם תמצאו מידע אודות היתרונות והחסרונות של כל אחת מהבדיקות.

שילוב בדיקת השקיפות העורפית עם סקירת מערכות מוקדמת

מה ההבדל בין בדיקת השקיפות העורפית השגרתית לזו המשולבת עם סקירת המערכות המוקדמת, באיזה שלב בהריון ניתן לבצע את הבדיקה המשולבת ומה היתרונות בה?

first trimester review

מטרת המאמר: לבדוק הרגישות והסגוליות של אולטרה-סאונד (א"ס) בשליש הראשון לאבחון מומים עובריים ולבחון כורמים אפשריים שיכולים להשפיע על איכות הבדיקה.

סימנים של הריון – יש באמת דבר כזה?

ייתכן ולא פעם את תוהה "האם אני בהריון?" את מתחילה לשים לב לכמה סימנים מוכרים שבוודאי שמעת עליהם כסימנים ראשונים של הריון. אך האם הכל נכון ומדויק? מה הם הסימנים המובהקים של של תחילת הריון וכיצד ניתן בוודאות לדעת אם אכן נכנסת להריון.

גילוי שלפוחית שתן מוגדלת בעובר

מטרת העבודה: לברר את המהלך הטבעי של שלפוחית שתן גדולה בעובר מרגע הגילוי ברחם ועד לאחר הלידה, ולזהות גורמים מזהים לנסיגה ספונטנית והתוצאות לאחר הספיגה.

דילוג לתוכן